Stara cesta 13
1356 Dobrova
Spoštovani!
Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije vas vljudno vabi, da se udeležite brezplačnih demonstracijskih delavnic s področja razvoja dopolnilnih dejavnosti, podjetništva in trženja. Štirje sklopi delavnic bodo izvedeni v maju 2022. Prijave so obvezne na priloženem prijavnem obrazcu (v prilogi).
VSEBINA DELAVNIC:
Delavnica B1
Demonstracija tehnologij za predelavo mesa
Lokacija izvedbe: Kmetija Goličič, Reteče 6, 4220 Škofja Loka
Datum izvedbe: 17.5.2022 s pričetkom ob 9.00 , v trajanju 6 ur
Nosilka vsebine: Irena Kos
Vsebina:
- Razvoj ponudbe in kvalitete izdelkov predelave mesa
- Praktični prikaz tehnologije izdelave paštet in mesnih namazov
- Praktični prikaz izdelave klobas v tipu kranjske klobase
- Praktični prikaz izdelave mesnega sira
Delavnica B3
Kako izdelati in kako prepoznati kakovosten izdelek
Lokacija izvedbe: Marija Erjavec, Gorenja vas 7, 1295 Ivančna gorica
Datum izvedbe: 10.5.2022 s pričetkom ob 9.00 , v trajanju 6 ur
Nosilci vsebine: Sara Ketiš, Stanislava Pažek, Miran Reberc, Tadeja Vodovnik Plevnik, Jana Vilman
Vsebina:
- Predstavitev izdelave izdelka in pomen kakovostne surovine
- Tehnološki izzivi in rešitve za izdelavo inovativnih in kakovostnih izdelkov
- Osnove pokušanja in ocenjevanja izdelkov
- Zunanja podoba izdelka, embalaža (možnost okoljsko sprejemljive embalaže) in uporabno pakiranje izdelka
Delavnica B4
Izboljšanje tržnega položaja kmetij in ekonomika pridelave
Lokacija izvedbe: Kmetija Janko Jeglič, Podbrezje 192, 4200 Naklo
Datum izvedbe: 19.5.2022 s pričetkom ob 9.00 , v trajanju 6 ur
Nosilci vsebine: Damjan Jerič, Ines Kolarič, Tomaž Cor
Vsebina:
- Agrarna ekonomika
- Prikaz sodobnih analitičnih sistemov za poslovno odločanje na kmetijah
- Priprava kalkulacij cen
- Raziskava konkurence
- Iskanje svoje tržne niše
Delavnica B5
Uporaba informacijsko - komunikacijske tehnologije (IKT) za promocijo dopolnilnih dejavnosti na kmetijah
Lokacija izvedbe: Kmetija Kastelic, Kolovec 12, 1235 Radomlje
Datum izvedbe: 12.5.2022 s pričetkom ob 9.00 , v trajanju 6 ur
Nosilci vsebine: Vanesa Žderić, Martina Gomzi, Uroš Bunderla
Vsebina:
- Napotki za informiranje, privabljanje gostov oz strank, oblikovanje spletne strani
- Uporaba socialnih omrežij (način komuniciranja na socialnih omrežjih, pravila, prakse …)
- Vloga kvalitetnih fotografij in predstavitvenih filmčkov pri promociji doživetij in dopolnilnih dejavnosti na kmetiji